EK wedden op de Euro 2016

live ek weddenEK WEDDEN – De 2016 UEFA Europese Kampioenschappen voetbal (kot weg de EK of Euro 2016) begint over enkele dagen! Het is alweer de 15 keer dat het voetbaltoernooi voor Europese landen (en sommige outsiders) van start gaat. 24 landen staan klaar om een gooi te doen naar de titel “Europees Kampioen”.

Helaas weten wij één ding zeker… Nederland zal voor de EURO 2016 niet in de geschiedenis boeken verschijnen… of het moet in de verhalen zijn over de landen die zich niet wisten te plaatsen.

Ek wedden vanaf 10 Juni

Van 10 Juni tot 10 Juli dit jaar zullen 10 Franse steden omgetoverd zijn in voetbalgekke steden. Net zoals met elke EK en WK waren de speculaties niet van de lucht over welk land de EK van 2016 mocht organiseren. Maar Frankrijk trok uiteindelijk aan het langste eind en heeft het bid gewonnen.

Landen als Italië, Turkije en een gezamenlijk bid van Noorwegen & Zweden konden niet voorkomen dat de eerste EK speeldag van EURO 2016 zal aftrappen in Stade de France on Saint Denis. Natuurlijk staat het organiserende land aan die aftrap, zij nemen het op tegen Roemenië.

Organisatie van de EK 2016

Frankrijk heeft de handen nog behoorlijk vol gehad om alles op tijd klaar te krijgen voor EURO 2016.  DE UEFA heeft tenslotte een behoorlijk lijst van eisen waar het organiserende land aan moet voldoen:

Tenminste twee voetbal stadions dienen een capaciteit van minimaal 50.000 zitplaatsen te hebben.

 1. Drie stadions dienen plaats te kunnen bieden aan ruim 40,000 voetbal enthousiastelingen
 2. Vier stadions moeten 30,000 zitplaatsen bieden per wedstrijd.
 3. Alle stadions waar EK wedstrijden gespeeld worden dienen zogenaamde “all seaters” (alleen zitplaatsen) te zijn.

Frankrijk had vier gloednieuwe voetbal-stadions in de planning staan. Onder andere in Lyon, Villeneuve d’Ascq (Lille), Bordeaux en Nice. Daarnaast hebben zij de stadions in Saint-Denis, Marseille, Lens, Paris, Saint-Étienne, Toulouse, Strasbourg en Nancy* goed onder handen genomen om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van het EURO 2016 comité.

De rit naar de Europese VoetbalKampioenschappen 2016

Om uiteindelijk de felbegeerde organisatie in de wacht te slepen diende Frankrijk in twee stemrondes als favoreit uit de bus te komen. Direct in de eerste ronde was kwam het land al als favoriet uit de bus met 43 voorkeursstemmen. Turkije kreeg er 38 en Italie kwam niet verder dan 23.

De Italianen stonden met legen handen na de tweede ronde. Daar werden alle stemmen gegeven aan Turkije en Frankrijk. Met de laatste als uiteindelijke winnaar.

Deelnemende landen EURO 2016

Tijdens EURO 2016 kun je wedden op de EK wedstrijden van 24 deelnemende landen. Zoals wij allemaal weten heeft het Nederlands Elftal Oranje zich helaas niet weten te kwalificeren voor deze editie van de Europese Voetbal Kampioenschappen. Maar er zijn genoeg landen die jij als je alternatieve favoriet kunt kiezen kijk maar eens naar de poule indeling van EURO 2016:

 • POULE – A
  Albanië – Frankrijk – Roemenië – Zwitserland
 • POULE – B
  Engeland – Rusland – Slowakije – Wales
 • POULE – C
  Duitsland – Noord Ierland – Polen – Oekraïne
 • POULE – D
  Kroatië – Tsjechië – Spanje – Turkije
 • POULE – E 
  België – Italië – Ierse Republiek – Zweden
 • POULE – F
  Oostenrijk – Hongarije – IJsland – Portugal

De voetbalkenners die graag wedden op EK wedstrijden hebben hun weddenschappen direct na de loting van de poulefases al ingezet natuurlijk. Er zitten een paar hele mooie confrontaties tussen.

EK wedden live en vooraf

Met een groter aantal wedstrijden dan ooit op een EK voetbal, 51 stuks in 2016, valt er genoeg te wedden tijdens EURO 2016.  Ouderwets inzetten op de landen en de uitslag van de finale in Parijs. Of EK wedden live tijdens de wedstrijden de mogelijkheden zijn ongekend anno 2016.

Met duizenden verslaggevers van honderden nieuwssites van over heel de wereld kun je dagelijks alle updates volgen om zo jouw kansen op het winnen van EK weddenschappen te verhogen. Wedden op EK wedstrijden is tenslotte niet alleen voor de ervaren punter. Ook de hobbyist zet graag wat in tijdens de Europese Kampioenschappen. (Zelfs als Nederland niet meedoet!)

De bookmakers zullen overuren draaien en het is te hopen dat er weer een totaal onverwachte winnaar uit de bus komt zoals bijvoorbeeld Griekenland tijdens de EK van 2004 in Portugal. Dat maakt het wedden nog leuker.

Je kunt kiezen uit honderden verschillende opties per wedstrijd. Uitslagen, opstellingen, doelpunten, penalty’s, kaarten, corners en nog veel meer. Live wedden terwijl de wedstrijd nog in volle gang is zie je bij elke bookmaker steeds populairder worden. Kun jij de spanning vlak voor een strafschop aan en ben je dan nog in staat om even snel op je mobieltje een inzet te plaatsen?!

Enorme bedragen tijdens weddenschappen tijdens de EK 2016

Ook dit jaar zullen sommige wedkantoren weer diep in de buidel moeten tasten bij een onverwachte winnaar. En dat is geen enkel probleem voor ze natuurlijk. Net zoals met het behalen van het Kampioenschap van Leicester City in Engeland blijft EK wedden voor iedereen leuk. Als jij zelf ook eens in wilt zetten op voetbal wedstrijden kijk dan rechtsboven op deze pagina voor de beste bookmakers voor de EURO 2016.

Voor een paar euro kun je met een beetje geluk 500 keer je inzet terugwinnen met EK weddenschappen. Landen als Albanië en Noord Ierland maken geen enkele kans op de eindzege volgens de bookmakers maar ja in 2004 dachten de wedkantoren hetzelfde over Griekenland… wellicht toch maar een gokje wagen!

*Uiteindelijk is Nancy afgevallen en daarmee ging de renovatie van het stadion niet door.