De aanloop naar het WK in Brazilie

WK ranking en loting in aanloop naar WK in Brazilië

Met dank aan de FIFA weten we waar we op het WK op kunnen rekenen. In Brazilië wordt er alles aan gedaan om alles op tijd klaar te krijgen en kunnen we straks in juni 2014 genieten van een Braziliaans speelveld dat ruimte biedt aan een werelds voetbal spektakel.

Met de wereldranglijst bekend kunnen we weer voldoende speculeren over de successen van diverse spelers en doen we een gooi naar wie de wereldkampioen gaat worden. Er zijn weinig veranderingen in de wereldranglijst te bespeuren. Het Nederlands elftal staat nog altijd op de negende plaats, Spanje staat nog altijd op nummer één en laat daarmee Duitsland, Argentinië, Colombia en Portugal achter zich in de top vijf. Brazilië en België zijn op plaats tien en elf te vinden, net onder Nederland. De afgelopen maand speelde de top tien geen interlands.

Een van de verrassingen in de top twintig is Bosnië-Herzegovina, de debutant komt binnen op plaats nummer negentien en het zou zeker geen kwaad kunnen om deze debutant meet te nemen als je wilt gaan wedden op de wk. Dankzij de debutant is Frankrijk een plaatsje gezakt naar nummer twintig en valt Mexico nét buiten de boot. Een andere bijzondere stijging op de wereldranglijst is Oekraïne, zij klommen maar liefst 29 plaatsen sinds vorig jaar.

Leuk om te weten!

Hieronder volgen wat leuke weetjes:

  • Nederland opent het WK in poule B samen met Spanje, Chili en Australië;
  • Nederland vangt het WK aan tegen huidig wereldkampioen Spanje op vrijdag 13 juni om 21:00 uur. Vervolgens zal Oranje het tegen Australië op woensdag 18 juni om 18:00 uur en sluit de poule fase af tegen Chili op maandag 23 juni om 18:00 uur;
  • Nederland verblijft in de geplande accommodatie in Rio de Janeiro;
  • Onze zuiderburen staan weer voor het eerst sinds 2002 weer op een WK. Zij spelen in de poule fase tegen Algerije, Zuid-Korea en Rusland.

Wat speelt er nog meer buiten Oranje om

Omdat het WK niet alleen om het Nederlands elftal draait, maar ook om alle andere landen die er toe doen. Kijken we in Nederland niet alleen graag naar onze eigen jongens, maar ook de wedstrijden van Duitsland, Portugal, Spanje en Brazilië ontgaan ons zelden. In Nederland zijn we fans van voetbal, maar we hebben ook allemaal verstand van voetbal. Dat is een van de redenen waarom de sport zo populair is in ons land. We willen er allemaal wat over zeggen en we hebben allemaal een mening over het spel, de spelers, de opstelling, uitingen, sponsoren en nog veel meer.

De favorieten voor de finaleplaatsen

Als favoriet staat Spanje nog steeds op nummer één. Hoewel ze niet helemaal over hetzelfde topfitte team beschikken als op het WK in Zuid-Afrika, zijn ze nog steeds favoriet. Thuisland Brazilië zal natuurlijk ook veel grote ogen gooien en heeft natuurlijk het voordeel van de thuishaven. Het klimaat, de ambiance en de druk bouwen samen een indrukwekkend toneel waarop de internationals hun kunstjes mogen gaan vertonen. Als het aan ons ligt komen de jonge leeuwen van Oranje tot aan de finale, maar dat lijkt nog even ijdele hoop. Een boude voorspelling stelt dat we een finale tussen Spanje en Duitsland gaan krijgen, maar wie weet? De bal is immers rond.