Afellay wordt verhuurd aan Griekse Olympiacos

Barcelona heeft bevestigd dat Afellay komend seizoen speelt in de Grreek Super League bij Olympiacos. De Spaanse club heeft het nieuws bevestigd via de website nadat de Nederlander faalde een vaste plaats in het eerste van Barcelona te bemachtigen.

Dit is vast niet hoe Afellay had gehoopt zijn laatste jaar bij Barcelona uit te zitten, met een contract dat aankomende zomer zal verlopen en zijn talenten mogelijk elders zijn gewenst. Olympiacos hoopt dat Afellay de komende jaren hun een goede staat van dienst kan afleveren. Ze hopen dat Olympiacos flink baat kan hebben van Afellay zoals ze baat hadden van Campbell dat een jaar werd uitgeleend door Arsenal aan de Griekse kampioen. Daarnaast zou het een goed idee kunnen zijn voor Afellay om zijn loopbaan weer op de rails te krijgen.

De Nederlandse international heeft al lange tijd als een potentieel wapen gefungeerd en hij zal waarschijnlijk wat vaker en wat beter kunnen spelen in Griekenland. Hij kan zich weer herpakken bij een club dat veel wint en waar hij veel speeltijd zal krijgen. Afellay kan zich mogelijk weer in de picture spelen van grotere clubs. Of hij ooit weer terugkomt bij Barcelona lijkt ons sterk, maar Olympiacos zal ongetwijfeld niet het eindstation zijn voor Afellay.

Daarnaast zal Olympiacos zich ook wanen in een Champions League avontuur, iets wat ook Afellay goed zal doen. Lang geen gekke situatie voor de lang geblesseerde Nederlandse international. Laten we hopen dat hij zich weet te herpakken en er in 2016 op het EK weer bij is.