Arsenal moet nu op zoek naar vervanger Wenger

De vlag met “In Arsene We trust” dat vaak in het Emirates stadion te vinden was, fladdert niet meer zo uitbundig meer zoals het ooit deed, maar Wenger heeft nog altijd Arsenal bloed door zijn aderen stromen. Hij is hun gezicht. Hun persoonlijkheid.

De Fransman heeft de Londense club de afgelopen 18 jaren getransformeerd. Nu is Arsenal echter een buitenpost in de Europese verfijning, verre van wat ze waren in de jaren 80 en 90, alle train- en speel faciliteiten zijn er door gedrukt door Wenger.

Arsenal heeft, misschien wel meer dan andere clubs in Engeland, veel verandering ondergaan de afgelopen twintig jaar. En dat komt allemaal door Wenger. En toch is de baas van The Gunners het doelwit van kritiek. Hij mag dan het voetbal van Arsenal gemoderniseerd hebben, maar critici zeggen dat Wenger heeft gefaald door zijn eigen methodes en praktijken als coach op één lijn te krijgen met het moderne voetbal.

Ivan-Gazidis-Arsenal-Press-Conference_2873603Wenger mag dan de nieuwste oudste zijn in de Premier League, opvolgend van Sir Alex Ferguson’s pensioen van afgelopen jaar, maar is niet langer meer de dominante kracht dat hij ooit was. Vandaar de discussie omtrent zijn mogelijke pensioen. Het balletje was al opgegooid door de CEO van Arsenal, Ivan Gazidis.

Op 64-jarige leeftijd heeft Wenger nog maar een paar seizoenen te gaan. Zijn nieuwe driejarige contractverlenging lijkt op een klok op het einde van zijn loopbaan te hebben gezet. Wie gaat Arsene Wenger vervangen? Jurgen Klopp zou onder andere een goede kandidaat zijn gezien het voetbal dat hij graag speelt en de ervaring dat hij heeft.

Maar er zal nog veel gebeuren tot Wenger écht met pensioen gaat, maar het zal The Gunners goed doen als ze nu alvast op zoek gaan naar een vervanger voor de Franse oefenmeester.