Chelsea speelt gelijk, maar Fabregas en Hazard dominant

Na het gelijkspel met Schalke 04 waren Mourinho, de spelers en ook de fans erg teleurgsteld. Ze konden niet meer dan één punt uit deze Champions League wedstrijd slepen.

In de eerste helft speelde Chelsea de Duitsers van het veld, maar Huntelaar liet zich niet kisten. Hij wist de goal van Fabregas weg te strepen door er een 1-1 van te maken. De stand die uiteindelijk ook op het bord stond bij het eind signaal van de scheidsrechter. En ondanks dat Chelsea geen winst uit deze Champions League wedstrijd wist te slepen, liet het wel aanzienlijke verbeteringen zien ten opzichte van vorig jaar .

Met name het duo Hazard en Fabregas was een fijne ontwikkeling om te mogen meemaken. Het duo was simpelweg subliem te noemen. Gezien de rollen die beide spelers hebben binnen Chelsea is het lastig om hun als een partnerschap te omschrijven, maar wat ze ook zijn, het werkt. Fabregas blijkt de teamgenoot te zijn waar Hazard al tijden naar hunkert in west Londen. Het lijkt alsof de Belg en de Spanjaard al jaren met elkaar spelen, dat terwijl ze nog maar een kleine drie maanden samen op het veld staan. Hoe ze elkaar weten te vinden is simpelweg indrukwekkend. Ze snappen elkaars spel, weten vooruit te komen en ruimte te realiseren.

We hebben dus geen enkele twijfel over de bloeiende relatie tussen Hazard en Fabregas. Mourinho heeft twee spelers die het mogelijk maken de grotere bekers binnen te slepen. De bekers waarvan Abramovich van droomt om in de prijzenkast van Chelsea te hebben staan. Er zijn wat kinderziekten weg te werken, denk aan een verslechterde achterhoede, maar als we het huidige Chelsea vergelijken met dat van 12 maanden geleden. Dan is er reden voor optimisme. Chelsea heeft de openingswedstrijd tegen Basel verloren. Ze misten het azijn en het lijkt erop dat Mourinho’s tweede kans een stuk beter zal gaan dan men initieel had verwacht.

In 2014 is Chelsea een gemakkelijk scorende top club in de Premier League met misschien nog wel een betere uitgangspositie op Europees niveau.

Op papier is het een marginale vooruitgang, maar Hazard en Fabregas vertellen ons dat de realiteit heel anders ligt.