Costa fit genoeg om een keer per week te starten

Chelsea baasje Mourinho denkt dat Diego Costa momenteel fit genoeg is om iedere week minimaal een keer te starten ondanks een hamstring blessure.

De Spaanse aanvaller, die in zijn vier Premier League wedstrijden zeven keer scoorde, kwam in het duel tegen Schalke 04 van de bank in de 74e minuut. Mourinho zei dat Costa niet kon starten omdat hij nog altijd herstellende is van zijn blessure die Costa opliep tijdens een interland van Spanje.

Fabregas wist de score voor Chelsea te openen, maar Huntelaar gooide al snel roet in het eten door een gelijkmaker te scoren. Chelsea maakte zich mogelijk schuldig aan het onderschatten van de Duitse ploeg, dat zeer goed speelde. Costa’s blessure zou niet grote parten spelen voor de Londense club en hij zal mogelijk wel in de basis staan in de wedstrijd tegen Manchester City aanstaande zondag.

Daarnaast bestaat de kans dat Costa kan spelen in de League Cup tegen Bolton, maar ook zonder Costa maakt Chelsea daar goede kans. De 25-jarige Spaanse aanvaller die van Atletico Madrid over is gekomen is al zo belangrijk geweest voor Chelsea dit seizoen dat Mourinho eigenlijk geen risico’s mag nemen met zijn fysieke gesteldheid. The Blues kwamen vorig seizoen te kort door te weinig scorend vermogen. Met Costa hebben ze dat vermogen weer op peil.

Costa is nog lang niet fit genoeg en zal nog wat tijd nodig hebben om zijn probleem op te lossen. En als het nodig is om hem nu op korte termijn te missen zodat hij op de lange termijn er altijd bij is? Dan moet Mourinho dat zeker doen.

Costa has gone a long way to solving this problem and if it is necessary for him to miss midweek games to preserve his long-term fitness, Mourinho is right to do so.