David Seaman waarschuwt voor transfer Petr Cech

Legendarische Arsenal doelman Seaman heeft zijn voormalige club gewaarschuwd voor een mogelijke aankoop van Petr Cech. Hij dringt aan Szczesny te houden. Seaman heeft 13 jaar bij Arsenal doorgebracht en denkt dat de Poolse doelman genoeg gedaan heeft om de club’s vertrouwen te winnen, ondanks dat de club vrij veel goals toe laat.

Tegen talkSPORT zei Seaman: “Szczesny komt van zijn beste seizoen afgelopen seizoen met Arsenal en ik denk niet dat er iemand zijn plek in moet nemen omdat hij geen fouten maakt.”

Arsenal laat inderdaad goals door, maar dat komt niet door fouten van de doelman. Tot dusver hebben The Gunners dit seizoen al 13 goals in 11 wedstrijden doorgelaten. In de afgelopen weken hebben ze ook goals tegen gehad in wedstrijd tegen Hull City en Swansea City, in wedstrijden die ze hadden moeten winnen.

Het is een aanhoudende trend met Arsenal dat ze zwakker lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Seaman heeft wel gelijk dat het niet aan Szczesny ligt, voornamelijk. Nadat Arsenal recentelijk drie goals liet schieten tegen Anderlecht gaf Szczesny de omschrijving af als zijnde “dom”.

De Pool, die uit de Arsenal academy kwam, heeft zelfs een Golden Glove award gedeeld met Cech afgelopen seizoen voor het grootste aantal ‘schone’ duels. Beide doelmannen hadden slechts 16 goals tegen. Cech is natuurlijk een verleidende optie of Chelsea ook bereid is de doelman aan Arsenal te verkopen is een tweede. Aan Cech’s kwaliteiten als doelman valt niet te twijfelen. Simpelweg een nieuwe doelman kopen zal niet betere resultaten opleveren voor Arsenal, ze hebben goede en creatieve verdedigers nodig om het niet allemaal van de doelman af te laten hangen.

Cech niet de oplossing voor Arsenal

Dit weekend staan The Gunners weer een test te wachten als ze tegen Manchester United moeten. Wenger’s team zal op hun allerbest moeten presteren willen ze winnen. Dat houdt in dat ze ook in de achterhoede alles tot in de puntjes geregeld moeten hebben. Zeker tegen spelers als Di Maria, Robin van Persie en Wayne Rooney wordt dat lastig. En dat is waar de belangrijkste test voor Wenger ligt.

Een nederlaag zou leiden tot nog meer soul-searching door Wenger en Arsenal op weg naar de snel naderende winterstop in januari. Szczesny mag dan een onschuldige rol in Arsenal’s defensieve fouten hebben gespeeld, maar het zou Arsenal goed doen als ze hun achterhoede grondig aanpakken in plaats van alléén de doelman.