Een weekje Premier League in een oogwenk

De Premier League daar zijn we in Nederland allemaal graag van op de hoogte. Er spelen veel Nederlandse profs in Engeland en er gebeuren vaak veel verrassende dingen op het veld. Bepaalde uitkomsten die men niet had verwacht en spelers die verrassend uit de hoek komen dat maakt live wedden leuk en de Premier League een smaakvolle competitie en in dit artikel bespreken we een week uit deze spraakmakende Engelse league.

Tottenham Hotspur – Crystal Palace 2-0

De Spurs kwamen met een beetje geluk niet op achterstand tegen Crystal Palace in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Na een duel binnen het strafschopgebied tussen Chamakh en Dembélé werd de bal op de stil gelegd door de arbiter. Puncheon zette een ziekenhuis-bal om in een dramatische misser en de Spurs konden wat beter in de wedstrijd komen. Scoren deed het echter pas in het tweede bedrijf. Ex-Ajacied Eriksen maakte de eerste goal en invaller Defoe kon de eindstand bepalen op de 2-0. Defoe zal in februari vertrekken naar FC Toronto.

Tottenham staat met dank aan deze overwinning op de vijfde plaats binnen de Premier League, met in totaal 40 punten uit 21 duels. Crystal Palace staat nu op de laatste plaats nadat West Ham en Sunderland beide langs de ploeg op de ranglijst klommen.

Everton – Norwich City 2-0

Everton presteert vrij aardig en ook tegen Norwich City wisten ze weer het maximale uit de wedstrijd te halen. De drie punten bleven in eigen huis en Heitinga droeg ook zijn steentje bij nadat hij in de 69e minuut inviel. Hij was nog niet eerder in de Premier League aanwezig geweest dit seizoen, in de League Cup en de FA Cup speelde hij wel voor Everton.

Barry scoorde na een klein half uurtje spelen en Mirallas maakte na een klein uur de winnende goal. Na deze overwinning vindt Everton zichzelf terug op plaats nummer vier, mits Liverpool geen roet in het eten gooit door te winnen van Stoke City.

Fulham – Sunderland 1-4

Fulham presteerde het om in eigen huis enorm hard van het veld te worden gespeeld. Sunderland passeerde met 1-4 waarbij de eerste goal al na een kleine dertig minuten viel. Een kleine tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld en vlak na rust kwam Fulham een klein beetje terug. Echter mocht de goal van Fulham niet baten, Sunderland walste rustig door. Johnson maakte goal nummer twee in minuut 69 en zijn derde goal mocht ook nog vallen. Ditmaal na een strafschop in de 85e minuut.

Na deze overwinning staat Sunderland met zeventien punten op plaats nummer negentien.

Cardiff City – West Ham United 0-1

West Ham wist degradatie voor nu ook even te ontsnappen nadat het met 0-1 won van Cardiff City. Manager Allardyce werd even zenuwachtig nadat West Ham met een 5-0 nederlaag van het veld werd gespeeld bij Nottingham Forest in de FA Cup. Daar bleef het echter niet bij. Ook de 6-0 nederlaag tegen Manchester City in de League Cup zette de positie van de manager flink op het spel.

Cole maakte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd. Tomkins werd verder met rood van het veld gestuurd en Heerenveen ex-speler Magnus Wolff Eikrem maakte in de 65e minuut zijn debuut. West Ham staat met achttien punten op plaats zeventien.

Hoe de Engelse league zal eindigen blijft een verrassing net als de overige competities in Europa. Maar dat wij in Nederland deze spanning graag van dichtbij meemaken blijkt wel uit de kijkcijfers voor buitenlandse voetbal competities. Deze score de laatste jaren elke keer hoger en hoer.