Europese topclubs actief op transfermarkt

De transfer-nachtmerries van 7 Europese topclubs

Met het einde inzicht van de transferperiode kijken wij naar de worst-case-scenario’s voor zeven Europese topclubs. We hebben voor dit stuk enkel naar de Engelse, Spaanse en Italiaanse competities gekeken.

Arsenal: Sagna vertrekt zonder vervanger

Arsenal moet een nieuwe speler oppikken deze winter anders zullen ze tijdens de Champions League kwetsbaar zijn temidden van een chaotisch programma.

Giroud en Podolski kunnen elkaar afwissellen als spits, maar als een van beide geblesseerd raakt is Bendtner dan de man? Draxler is niet de aangewezen persoon, maar tenminste een of andere speler aantrekken is wél nodig. Sagna, aan de hand van zijn vorm dit seizoen en zijn leiding, is prioriteit voor Wenger. Wie vervangt hem?

Atletico Madrid: Zwichten voor een onweerstaanbaar bod

Atletico Madrid heeft een immens arsenaal aan talent rondlopen en het is alom bekend dat een groot deel van dat talent zal verkassen naar een andere ploeg in de zomer.

Koke heeft al twee keer een contractswijziging gezien in de afgelopen acht maanden, Diego Costa lijkt in 2014 te vertrekken en Arda Turan zal samen met nog een aantal anderen interesse wekken bij andere clubs. Maar dat zijn de zorgen voor volgend seizoen, toch? Misschien. Diego Simeone’s zijn ergste nachtmerrie is wellicht het té vroeg verliezen van één of meer van zijn talenten, juist wanneer zijn team op drie fronten de uitdaging aangaat.

Barcelona: Lionel Messi wordt te snel de permanente nummer tien

Naast de voor de hand liggende zorgen omtrent het blessureleed van Messi met Neymar aan de zijlijn zijn er ook zorgen over het feit dat de Argentijnse international met iedere voorbijgaande week verder en verder afzakt naar de nummer tien.

Als hij permanent naar de nummer tien wil afzakken dan is dat op zich geen probleem, maar Barcelona zal zich dan volledig aan moeten passen door een vaste nummer negen vóór hem te plaatsen. Barca zou ook Neymar of Sanchez op een andere plek neer te zetten. Het is nog niet duidelijk of Messi zijn nieuwe rol een gevolg is van zijn blessure, dat zal de tijd verduidelijken, maar als hij te snel veranderd van positie kan dat groeipijntjes veroorzaken op een cruciaal moment van het seizoen.

Bayern Munchen: Toni Kroos rekt tijd

Bayern doet een vurige poging om Toni Kroos voor langer vast te leggen, maar er ligt nog geen schot in de zaak.

De middenvelder van wereldklasse heeft nog maar achttien maanden op zijn contract over en moet nu een beslissing omtrent zijn toekomst gaan maken. Als Bayern Kroos verliest dan zal dat flinke impact hebben en als hij de zomer ingaat met nog maar een jaar op zijn contract zal er ongetwijfeld, volgens The Telegraph, interesse komen vanuit Manchester United. De Engelse grootmacht zal de middenvelder uit de Bundesliga proberen te plukken.

Borussia Dortmund: Nog meer blessures? Is dat denkbaar?

Voor Borussia Dortmund is het seizoen al vergeven als gevolg van de ontelbare blessures die de club te verwerken heeft.

Het is zonde, gezien ze op het heroisme van vorig jaar door konden lopen naar een wraakpoging op Bayern en haar nieuwe trainer Pep Guardiola. Maar zet de landstitel even uit het hoofd, voor Klopp en kornuiten is het nu zaak Champions League vast te leggen. Dat zal lastig worden met Moenchengladbach en Leverkusen op weg naar het miljoenenbal. Als er nog een blessure om de hoek komt of als er langdurig blessureleed optreed zal het geen prettig begin aan 2014 zijn voor de mannen uit Dortmund.

Chelsea: Eden Hazard raakt geblesseerd

Vijf maanden na zijn terugkomst bij Chelsea heeft Mourinho besloten om Eden Hazard te transformeren tot de vast man of the match. Iets wat hij natuurlijk in zich heeft en volledig verdiend. Hij is momenteel de sleutelspeler in de voorhoede van Chelsea, alsmede de beste globale speler met een creatieve impuls. Dat betekent dat als Hazard geblesseerd raakt de focus voor Chelsea naar onder-presterende aanvallers verschuift.

Mata paste niet in het systeem van Chelsea en Willian zou een goede keuze zijn. Toch is hij geen Hazard en Mohamed Salah is nog even een project. Het lijkt erop dat de Belg de nieuwe lieveling is van Mourinho. Hij heeft zijn nieuwe Cristiano Ronaldo gevonden.

Milan: Het ‘Seedorf Effect’ slijt te snel

Milan heeft een bizar slecht seizoen weerstaan, maar met het aanstellen van Clarence Seedorf hoopt het daar verandering in te brengen. Er zijn dan ook al goede resultaten geboekt, met twee keer winst op rij.

Het magische handje van Seedorf? Misschien. Echter waren de Milanezen ietwat gelukkig in het behalen van de zes punten in kwestie. Tegen Cagliari in het bijzonder, waar ze enorm laat scoorden en zo de winst onder de neus wegkaapten van Cagliari. Er is vroegtijdig gewinkeld op de transfermarkt, ze kochten Rami en Honda, en Milan mag hopen dat het ‘Seedorf Effect’ niet te snel slijt de komende weken.