Geruchten omtrent Kramaric en Chelsea worden sterker

Het transfer debakel omtrent Kroatisch international Kramaric komt waarschijnlijk tot een einde gezien Chelsea dichterbij een deal van 4 miljoen pond begint te komen om de vruchtbare aanvaller vast te leggen. De 23-jarige aanvaller zal een 4,5 jarig contract tekenen en bij Vitesse te leen gaan spelen.

Kramaric was in abnormaal goede vorm voor HNK Rijeka, waar hij 26 keer scoorde in 25 wedstrijden. De jonge aanvaller werd tot de beste speler van afgelopen maand gekroond binnen de Kroatische competitie. De speculaties en geruchten omtrent de transfer begonnen al rond november 2014 en Kramaric zei twee keer ‘nee’ tegen een transfer naar Leicester City omdat hij graag naar een grotere club wilde. Kramaric zijn vader gaf aan zich zorgen te maken over een transfer naar Chelsea omdat hij bang was dat hij weinig inspraak over de toekomst van zijn zoon zou hebben.

“Ze zijn erg aanhoudend. Hetgeen waar we het niet over eens zijn is de leen periode van Andrej de komende zes maanden. De vraag is, waar gaat hij dan spelen? We hebben geen garantie dat hij dan terug zal keren naar Chelsea na die leen periode.

De financiële voorwaarden zouden niet hetzelfde zijn als Kramaric met het eerste zou spelen of ergens te leen speelt. Chelsea is een mooie club, maar ik weet niet of het de juiste keuze is.”

Ondanks deze zorgen lijkt Chelsea toch de race om de Kroaat te winnen en hebben ze een goede kans om te bewijzen dat zijn toekomst toch bij Chelsea is en nu eerst bij Vitesse.

Kramaric is een enorm getalenteerde scorer en terwijl Chelsea op dit moment geen dergelijke speler nodig heeft dankzij Costa heeft de 23-jarige zichzelf wel een plek op de bank voor komend seizoen verdiend als hij zijn huidige vorm behoudt. Een speler die in elk geval niet naar Chelsea zal gaan is Busquets, die dichtbij een nieuw contract is bij Barcelona. De 26-jarige middenvelder zou niet tevreden zijn met de slechte start van de Catalanen en diverse Premier League clubs hielden een vinger aan de pols, maar het lijkt erop dat de Catalanen zijn contract gewoon gaan verlengen.