Heeft Arsenal een keeper probleem?

Er lijkt een nieuwe trend binnen het Europese voetbal te sluipen. Topclubs trekken steeds vaker meer keepers aan. Het is niet meer genoeg om slechts één top keeper te hebben, de grote jongens hebben er het liefste twee.

De trend begon bij Real Madrid dat de taken van de keeper opsplitste tussen Lopez en Casillas. Hoewel Lopez nu is vertrokken naar Milan is hij vervangen door een andere top keeper, namelijk Costa Rican Keylor Navas.

In de Premier League zij ner vergelijkbare situaties te noemen. Het beste voorbeeld is het verhaal tussen Cech en Courtois bij Chelsea. Bij Tottenham is Vorm de doelman die voor concurrentie zorgt met Lloris. Manchester City steekt geen hart onder de riem bij Joe Hart door doelman Willy Caballero te tekenen.

En ook Arsenal is nu geen uitzondering meer. Zo verloren ze een transfervrije Fabianski en tekenden ze de Colombiaanse international Ospina. Ospina moet zijn debuut voor The Gunners nog maken omdat hij nog is geblesseerd aan zijn dijbeen. Een blessure die hij tijdens het WK opliep. Maar als hij is hersteld heeft hij nog altijd de concurrentie van keeper Szczesny. En Szczesny zorgt voor de nodige strijdlust na een van zijn beste seizoenen ooit afgelopen seizoen. Hij wordt volwassen en lijkt een zeer betrouwbare doelman te worden alsmede een leider binnen het team.

Toch is het belangrijk dat hij op scherp wordt gehouden. Als de historie ons iets leert is het het feit dat hij in een dip terechtkomt wanneer hij lange tijd goed presteert. Hij moet constant worden aangemoedigd op zijn best te blijven presteren en niet te veel genoegen nemen met zijn huidige prestaties. Ospina zal zeker weten een motivator voor Szczesny zijn. Ospina is niet naar Arsenal gekomen om tweede keeper te worden. Hij is een internationale keeper dat de positie van Szczesny prima kan opvullen. Met een plek op de bank zal geen een van beide keepers genoegen nemen. Szczesny’s basisplaats is verre van veilig.