Kan iemand Chelsea nog stoppen?

We zijn nog maar net de maand september door en Chelsea is al bijna niet meer te verslaan in de race om de Engelse landstitel. Mourinho was goed te spreken over de wedstrijd tegen Aston Villa dat Chelsea won met 3-0. Bijna alles ging zoals Chelsea het graag ziet. Liverpool liet een paar punten liggen in de wedstrijd tegen Everton en ook de Spurs en Arsenal gunden elkaar een puntje.

Manchester City heeft de drie punten wel gepakt van Hull City, maar als we goed kijken naar de Premier League dan heeft Chelsea voldoende reden voor positivisme. Ze zijn ongeslagen, hebben vijf uit zes wedstrijden gewonnen en volgende week komt Arsenal op visite. Mourinho’s team is in betere staat van doen sinds zijn komst en de laatste keer dat de Portugees tegen de Franse coach moest wist Chelsea Arsenal van het veld te ruimen met 6-0. Die overwinning werd in maart genadeloos op de boeken gezet waardoor Arsenal alle aspiraties op de titel kon vergeten. Chelsea is meedogenloos en de vraag is of ze dit nu weer kunnen klaarspelen tegen The Gunners.

Als Chelsea van Arsenal weet te winnen dan is het slecht nieuws voor de Premier League. Chelsea’s winning streak wordt verlengd en de uitkijk van andere ploegen om de landstitel in de wacht te slepen wordt steeds miner kleurrijk. Zelfs voor huidig kampioen Manchester City.

Chelsea’s start hebben we vaker gezien bij Chelsea. In het seizoen 2004/2005 en het seizoen daaropvolgend zagen we hoe Chelsea twee keer achtereen de landstitel won. Ze waren een winnende machine dat maar door een paar teams kon worden afgestopt. En toen ze uiteindelijk een keer waren verslagen was Chelsea zo ver voorop dat een inhaalslag onmogelijk was.

Op dit moment zien we een soortgelijke situatie. Teams hebben moeite om met de snelheid van Chelsea mee te komen. Ze lopen allemaal in de hielen van Chelsea in de hoop een gooi naar de titel te doen zonder dat Chelsea deze al voor hun neuzen wegkaapt.

Het seizoen is nog lang niet over, maar de strijd om de Premier League titel misschien al wel.