Kan Love genoegen nemen met ondergeschikte rol?

De eigenaar van de Timberwolves, Glen Taylor, heeft het niet mis omtrent de obstakels die Love tegen zal komen bij de Cavaliers, maar hij heeft misschien over het hoofd gezien hoe de superster op hem zouden reageren.

Het is verleidelijk om het commentaar van Taylor weg te wuiven, maar wat hij zei was niet geheel onterecht. Love heeft niet veel D gespeeld voor de Timberwolves en hij zal onevenredige hulp van krediet en schuld ontvangen in Cleveland.

Doordat Love zichzelf eruit heeft gewerkt bij de T-wolves heeft hij zich kwetsbaar gemaakt voor kritiek. Hij leek egoïstisch, een klein beetje klein, door niet expressief te noemen dat hij graag bij de Timberwolves weg wilde. Hij is niet de eerste sterspeler dat uit de kleine markt weg wil en Love had de nodige grip op het talent waarmee bij was omsingeld en de manier waarom hij was behandeld door het management. Perceptie is erg krachtig en de kenmerken die later aan Love zijn toegevoegd laten het lijken alsof Tayler een punt heeft omtrent zijn onwilligheid een ondergeschikte rol te accepteren.

Voordat we verder gaan moeten we toegeven dat Love deel uit gaat maken van Cleveland’s Big Three. Shots wegnemen bij James zou belachelijk zijn.

Love en JamesJames is een goddelijk icoon in Ohio en je reduceert de rol van een basketbal god simpelweg niet. Irving, een virtuoos op het gebied van ball-handling en zijn skills om shots te forceren zal veel meer controle uitoefenen op de kansen die hij krijgt. Love is afhankelijker van zijn collega’s. Collega’s en zijn eigen vasthoudendheid in de aanval, een kwaliteit dat Love goed zou bedienen als hij hongerig is voor resultaat.

Je zou kunnen betwisten dat kansen wegnemen van Love een slechte strategische zet is, zeker als je bedenkt dat grote mannen die makkelijk bewegen waardevoller zijn dan ooit. Als Love zich vastpint op die logica dan kunnen we nog wat onrust verwachten.

Niet direct natuurlijk, we zitten immers nog in de wittebroodsweken. En Love heeft een glimlach van oor tot oor. Misschien vind je het niet mooi hoe Love zichzelf uit Minnesota heeft gewerkt. Misschien leek het egoïstisch. Maar je kunt niet zeggen dat Love zijn vertrek dom of kortzichtig was. Hij is een slimme jongen die een kans zag om een slechte situatie achter zich te laten. En toen hij de kans had om zich bij een team te voegen met een hoger plafond, greep hij zijn kans. Iemand met een dergelijke manier van werken is ongetwijfeld bewust van de potentiële complicaties dat dat met zich mee gaat brengen.

Hij gaat met ogen open naar de Cavaliers en je kunt er de donder op zeggen dat hij beseft dat hij hier en daar wat concessies moet doen. Maar belangrijker dan alles is dat Love zes seizoenen geen enkele playoff plaats heeft gezien of geroken en er is niets waar je zoveel waardering voor kunt hebben als zes jaar teleurstelling in te ruilen voor een kans op de titel.