Kobe Bryant’s drive om relevant te blijven

Het gebeurt heel vaak met allerlei soorten mensen. Soms gebeurt het op brute wijze zoals met Donald Sterling of Ray Rice. En soms gebeurt het geleidelijk aan, wanneer de atleet de tijd ziet verstrijken of worstelt met de terugkeer van een blessure of het bijkomen van duizenden gespeelde wedstrijden op topniveau.

Een goed voorbeeld is Tracy McGrady, die terug op de radar verscheen afgelopen maand toen hij Yahoo’s Wojnarowski vertelde dat hij met Kobe Bryant aan het trainen was en zich opmaakte voor een poging in de NBA terug te keren. Het is lastig om niet iets van sympathie op te brengen voor McGrady, inmiddels 35 jaar oud. T-Mac wanhopig om gebruik te maken van Kobe’s aanhoudende relevantie. Het is jammer dat de man niet los kan laten en zijn geschiedenis probeert te herleven. Toch kunnen we inspiratie vinden in McGrady’s doorzettingsvermogen. Maar het is lastig om iemand serieus te nemen nadat hij een beetje aanpapt in het honkbal en daar wordt gequote met uitspraken als; “Het voelt goed weer te worden gevierd.”

Bryant en McGrady zijn goede vrienden, dus het is niet raar dat ze samen trainen, maar wat Kobe Bryant eruit kan krijgen is hetgeen dat écht interessant is.

Bryant moet harder dan normaal werken, dat is waarom hij, naast de reguliere trainingen met de Lakers, ook sessies organiseert in de buurt van zijn huis in Orange County. Soms met Lakers teamgenoten als Lin, Young, Johnson en Davis. Bryant heeft nog maar zes wedstrijden gespeeld als gevolg van zijn blessures aan zijn knie en achillespees. En hoewel hij als gezond wordt gezien moet hij harder werken. Echter is het niet zo simpel. Bryant is vastberaden niet als McGrady te worden.

Bryant is vastberaden het beste uit zijn laatste jaren als prof atleet te halen. Iets minder zou zijn eigen standaard niet halen. McGrady motiveert Bryant niet, per se, toch is zijn aanwezigheid op 34-jarige leeftijd een vervelende blik in de toekomst voor Bryant. Maar Bryant heeft een vervolgplan, een plan om te vervolgen ná zijn loopbaan als professioneel basketballer. Zo heeft Kobe Inc geïnvesteerd in BodyArmor sportdrank. Als Kobe stopt dan is er niet zo inees niets, hij zal zijn ziel en zaligheid in combinatie met zijn doorzettingsvermogen gebruiken om een indrukwekkend bedrijf op de been te zetten. Als basketbal stopt, stopt zijn competitieve drive niet.

Ben je fan van Kobe als basketballer? Wacht maar tot je hem als zakenman ziet.