Marco van Basten held of niet?!

Van Basten met pensioen of vervolgd hij zijn loopbaan?

Marco van Basten, ook wel bekend als San Marco, wil tijdens zijn praatje met de pers voorafgaand aan het duel met ADO niet verder ingaan op zijn vertrek aankomende zomer. Hij herhaalde wel zijn verklaring omtrent het vertrek.

Marco van Basten: “Het voelde niet goed meer”, herhaalde het Nederlandse voetbalicoon. Van Basten is er niet bang voor dat het nieuws voor dit seizoen gevolgen heeft voor Heerenveen. “Ik heb er nog zin in en we blijven zolang als ik hier ben vlammen.”

Van Basten wil natuurlijk alle fouten die de ploeg tegen Roda JC en SC Cambuur maakten niet herhalen. Heerenveen speelde tegen de ploeg uit Kerkrade gelijk met 2-2 en tegen SC Cambuur verloren ze met 3-1. “Ik wil hier geen patroon van maken, zeker omdat de aankomende tegenstanders nog weer een stukje beter zullen zijn.” Van Basten blikt daarmee vooruit op de wedstrijden tegen Twente, Groningen en Ajax.

“Tegen Roda JC en Cambuur hebben we niet ons beste spel laten zien en daarmee ook niet het gewenste resultaat behaald. Verliezen van Cambuur was in het bijzonder pijnlijk en nu moeten we reageren. In de laatste transfer week moesten we nog rekening houden met de nodige transfers en dan kom ik ook nog met het nieuws dat ik ga vertrekken. Herpakken en de focus leggen op ADO”, aldus Marco van Basten.

van Basten de Legende

Van Basten is wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. We zouden hem rustig een levende legende kunnen noemen. De aanvaller stond met name bekend om zijn balvastheid, techniek, tactiek en afronding. Hij speelde bij Ajax en AC Milan en met Ajax won hij drie landstitels en de Europacup II. Met AC Milan won hij de Europacup I en twee keer een wereldbeker.

 

In 1988 wist San Marco met Oranje Europees kampioen te worden en zijn goal in de finale tegen de Sovjet-Unie wordt nog altijd gezien als een van de meest fraaie goals aller tijden.

 

Ondanks dat Van Basten een vrij korte loopbaan als profvoetballer heeft doorlopen is hij wel één van de meest trefzekere spelers van zowel Ajax als AC Milan. Hij staat in het rijtje met Cruijff, Geels en Inzaghi. Lang niet gek.

Toekomst

Nu hij zijn afscheid bij Heerenveen heeft aangekondigd is de vraag natuurlijk; Wat gaat de beste man nu doen? Wat ligt er voor hem in het verschiet? Het lijkt erop dat hij er mee wil stoppen, volledig. Wij denken dat het een momentopname is en dat hij na zijn sabbatical weer snel terug langs de lijn te vinden zal zijn. Waar dat dan moge zijn? Daar durven we geen uitspraken over te doen. Daarvoor zullen we geduldig op Marco zelf moeten wachten.