Milaan – San Remo, World Baseball Classic & meer sport

Na het schaats- en shortrackgeweld in het afgelopen weekend gaan we deze week weer verder met de lente- en zomersporten. We hebben prachtig returns in de UEFA toernooien op het programma staan, maar iets onder de radar doen ook onze honkballers het geweldig. En natuurlijk strijken de PDC darters neer in Rotterdam Ahoy deze week. Maar we starten met het wielrennen.

Wielrennen deze week

We hebben met Parijs – Nice en de Tirreno – Adriatico twee interessante etappekoersen in Frankrijk en Italië achter de rug. Zaterdag kunnen we de tv weer aanzetten voor Milaan – San Remo. Het is een klassieker die vaak door sprinters wordt gewonnen. Eén logische kanshebber is er waarschijnlijk niet bij: André Greipel.

Premier League Darts in Rotterdam Ahoy

premier league darts standDe Premier League is een rondreizend darts circus waarin de top 10 van de PDC (Professional Darts Corporation) wekelijks op donderdag een wedstrijd gooit. Van de drie deelnemende Nederlanders doet Michael van Gerwen het zoals verwacht het best. Hij staat tweede achter Peter Wright. Jelle Klaasen moet vrezen voor het vervolg van het toernooi. Hij staat met drie punten op de laatste plaats. De laatste twee spelers vallen af na de 9e ronde. De donderdagavond in Ahoy wordt afgesloten door Michael van Gerwen die het tegen Phil Taylor opneemt. Eerder die avond mag Raymond van Barneveld proberen Gary Anderson in te halen die één punt voor hem staat. En Jelle Klaasen moet zijn kansen pakken tegen James Wade.

Slotwedstrijden Rugby Six Nations toernooi

Engeland heeft het prestigieuze Zeslandentoernooi al op de naam geschreven. Dat neemt niet weg dat er de laatste ronde komend weekend nog een paar fraaie duels worden gespeeld. Met name Ierland-Engeland en Frankrijk-Wales zijn wedstrijden tussen rugbyploegen die er een spannende match van kunnen maken.

Wereldkampioenschap Honkbal

In Korea, Japan en de Verenigde Staten wordt het World Baseball Classic gespeeld van 6 maart t/m 22 maart. Nederland heeft daarin de eerste poulefase overleefd door wedstrijden van Zuid-Korea en Taiwan te winnen en alleen van Israël te verliezen. De tweede ronde begon met een verlies tegen Japan. Vervolgens trof ons koningsrijk team alweer Israël maar wist daar nu juist overtuigend van te winnen. Dat betekent dat Nederland met nog een groepsduel tegen Cuba de mogelijkheden in eigen hand heeft. Mocht het team – met daarin veel topspelers uit de Antillen – de halve finale halen, wordt er overgestoken naar Los Angeles. In het stadion van de Los Angeles Dodgers worden volgende week dinsdag en woensdag de halve finales en de finale afgewerkt.

Europees voetbal komende midweek

De beide Europese Bekertoernooien hebben de returns van hun achtste finales. Zeker in de Champions League hebben we de afgelopen weken al veel bijzonders kunnen zien. We waren er eind februari getuige van dat PSG thuis van Barcelona won met 4-0 en dat Manchester City en AS Monaco een geweldige wedstrijd voetbalden. Afgelopen week kwam daar de sensationele 6-1 return van Barcelona tegen PSG in Camp Nou nog bij.

  • Deze week is het meest aansprekende Champions League affiche AS Monaco – Manchester City. Beide clubs maakten twee weken geleden de best mogelijke reclame voor het voetbal met een wedstrijd die uiteindelijk met 5-3 werd gewonnen door de selectie van Guardiola, terwijl ze 20 minuten voor tijd nog op achterstand stonden. Een topweddenschap dus, deze wedstrijd. Van de overige wedstrijden wordt het voor Porto lastig bij Juventus – Porto. Bij Leicester City – Sevilla maken beide teams nog een redelijke kans, terwijl Atlético Madrid – Bayer Leverkusen na de uitwinst van de Spanjaarden slechts een formaliteit lijkt.
  • In de Europa League wist Kasper Dolberg vorige week als eerste voetballer sinds maanden te scoren in Kopenhagen. Desondanks verloor Ajax met 2-1 en liep aanvoerder Klaassen bovendien ook nog tegen een onnodige schorsing aan vanwege praten. Maar kansloos is Ajax zeker niet, dus ook donderdag verwachten we een leuke voetbalavond.