PSV en de transfers in Eindhoven

Een korte verzameling PSV-transfers

Transfers zijn altijd het nieuws van de dag aan het begin van het jaar in de Nederlandse voetbal competitie. En tot aan 31 januari 2014 zal dat nog het geval zijn. We kijken in dit artikel naar een aantal transfers omtrent PSV.

Toivonen

Toivonen was in de Bretonse stad om zijn transfer af te ronden en daardoor komt er een einde aan zijn carriere als PSV-er. Er is 2,5 miljoen euro betaald voor de Zweed.

Toivonen zal daarmee de vijfde Zweedse speler in de geschiedenis zijn die aan de Stade Rennes wordt toegevoegd. Kim Källstrom, Andreas Isaksson, Erik Edman en Petter Hansson gingen hem voor. Toivonen zijn contractl iep deze zomer af en het leek er niet op dat de mannen uit Eindhoven hem een contractverlenging aan zouden bieden. Daardoor ontstond er veel ophef en werd er even gedreigd om Toivonen terug te plaatsen naar Jong PSV, maar dat gebeurde niet.

Toivonen had al gezegd bij PSV weg te willen en zijn wens is nu in vervulling gegaan.

Ruiz

Tegen Ajax verscheen hij al even binnen het team. Narsingh moest daarvoor plaatsmaken en ook Jozefzoon die voor 250.000 euro over werd genomen van RKC viel dankzij Ruiz buiten de selectie.

Narsingh en de manager hadden de gevolgen wel besproken, maar door een gebrek aan speeltijd ziet de beste man wel een deelname aan het WK kleiner worden. Voor Jozelfzoon en Bakkali ziet de situatie er ook niet al te best uit. Vanwege de regelgeving speelde Jozefzoon nog maar één keer en Bakkali kan niet meer voor Jong PSV uitkomen in de Jupiler League. Dit heeft met name voor Bakkali grote gevolgen gezien voor de Belgische bondscoach speeltijd bij de club ook noodzakelijk is.

Manolev

De 28-jarige en veelbesproken Manolev werd eerder al verhuurd aan Fulham. Manolev diende daarna ook nog als speler voor Jong PSV waar hij tien keer voor speelde binnen de Jupiler League. Zijn discipline werd in het 2011/2012 seizoen al even in twijfel getrokken gezien hij vier keer werd geschorst tijdens dat seizoen. Hij is nu terug naar Bulgarije om te trainen bij zijn oude club Litex Lovech.

Ondanks zijn afscheid bij PSV blijft Manolev nog wel een verschijning maken in een van de topcompetities van Europa.

Thorgan Hazard

PSV probeerde aan het einde van het jaar al om Hazard los te peuteren bij Chelsea. Echter werd aan die poging snel een einde gemaakt. PSV probeert wat nieuwe gezichten toe te voegen aan het elftal om zo het team te versterken. Wijnaldum is geblesseerd en Toivonen vertrekt.

De 20-jarige Belg speelt momenteel op huurbasis bij de Belgische club Zulte Waregem. Hij speelt goed en heeft voldoende gedaan om bij de selectie te geraken van de Belgen. Hij heeft veel indruk gemaakt op PSV dat met twee teams in de derde kwalificatie ronde van de Champions League is te vinden. De ploeg uit Eindhoven heeft de jonge Belg goed in de gaten gehouden en hem geprobeerd naar de Eredivisie te halen.

Volgens de technische directeur, Marcel Brands, wil Hazard graag in België blijven en is hij dus niet te porren voor een transfer.