Samenwerking Lin en Nash zou Lakers op sterkere voet zetten

De Lakers gaan groot succes tegemoet als Bryant verlossing levert en als er nog een hele hoop zaken op de lijst gebeuren. Bovenaan die lijst staan misschien alleen die andere twee Lakers die dominant zijn gebleven in de NBA en de enige twee die het team een identiteit kunnen geven naast Kobe. Namelijk Steve Nash, een tweevoudig NBA MVP en Jeremy Lin die voor drie weken een fenomeen werd dat de sport voor goed veranderde.

Als zij dat superieure niveau van point guard plays voor de Lakers dit seizoen waar kunnen maken dan heeft het team de ultieme basis voor een succesvol seizoen. Scott wil graag de defensie van het team verbeteren, maar tot dusver is er nog niet veel bijzonders mee gebeurt. De Lakers zullen ook op aanvallend front een aanzienlijke verbetering door moeten voeren als ze wedstrijden willen winnen. En de enige manier waarop ze dat met de huidige selectie écht goed voor elkaar gaan krijgen is als ze Nash en Lin weten te combineren in een offensieve orkestratie.

Ondanks het feit dat het voor Nash nog niet echt lekker gaat als een Laker, zijn er mensen binnen de organisatie die hem bestempelen als ‘beter dan Pau Gasol’. Als Nash hier succes kan hebben op 40-jarige leeftijd met alle blessures die hij achter de rug heeft, dan zal hij dat waarderen tot in de negende graad. En hij zal daarop de kleedkamer van de Lakers overladen met positieve energie. Iets wat het team wanhopig nodig heeft.

Lin, 26 jaar oud, is een gewaardeerde teamgenoot bij al zijn voormalige clubs. Hij wil écht het beste voor de mensen om hem heen. Daarnaast is er flinke interesse in Lin als zijnde Asian-American, Lin’s mogelijke succes zou een vuurbal van momentum zijn voor de Lakers. Nash is al langer een supporter van Lin, die afgelopen zomer naar Los Angeles kwam om in Nash zijn voetbalwedstrijd voor het goede doel deel te nemen.

Nu teamgenoten, zijn de twee begonnen aan het smeden van een partnerschap. Beide trainen op het trainingskamp van de Lakers, waar de eerste full-team workout is pas volgende week. Het is journalistiek onverantwoord om te zeggen dat Nash gezond is, ook al is hij dat min of meer.

Het doel voor de Lakers is niet alleen om weer te winnen. Het is het doel om weer de Lakers te zijn. Dat betekent winnen op kracht van de sterren.