Spannend Premier League weekend

Een blik op een prachtig weekend Premier League

Het was een ongelooflijk mooi weekend als je graag naar de Premier League kijkt. We hebben drie wedstrijden met plezier gevolgd en we zagen hoe Liverpool de harten van vele twijfelaars veroverde en binnen mum van tijd Arsenal op het verkeerde been zette. Ook Chelsea pruttelt rustig door en verspilde Manchester City kansen. Chelsea is naar de nummer één positie verhuist, met name dankzij Eden Hazard die een mooie hat-trick achter zijn naam kan zetten.

 

Na alle opwinding omtrent Liverpool – Arsenal en alle stof weer rustig neerdaalde op onze blauwe planeet kwamen we tot de conclusie dat Chelsea nummer éeen stond, Arsenal twee en Manchester City op drie. Er was flink wat actie en in dit artikel doen we een poging tot een ruime samenvatting.

Liverpool – Arsenal de kraker

Liverpool verraste iedereen door binnen 20 minuten al met 4-0 voor te staan op de ploeg van Arsene Wenger. Een goed begin is het halve werk luidt de uitdrukking en dat was ook nu het geval. Uiteindelijk won Liverpool met 5-1 van Arsenal, een monsteroverwinning. Skrtel en Sterling waren beide goed voor twee goals en Sturridge maakte goal nummertje vijf. Arsenal kreeg nog een eregoal, gemaakt door Arteta. De pijn zal er niet minder om zijn.

 

Luis Suarez maakte deze wedstrijd geen goal voor The Reds, maar gaf wel een assist.

 

Liverpool manager Brendan Rodgers zei op premierleague.com: “We waren echt briljant, het was een prachtige prestatie in zo’n prestigieuze wedstrijd. Niet alleen het resultaat, maar ook het niveau was van absolute buitenaardse klasse.”

Manchester City – Norwich City

Manchester City miste een kans om terug te keren aan de top van de Premier League door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Norwich City. De resultaten laten The Citizens achter op de derde plek met 54 punten, slechts twee punten achter de nieuwe leider Chelsea. Chelsea won met 3-0 van Newcastle vrij eenvoudig en Arsenal verloor punten door met 5-1 van Liverpool te verliezen. Een verspeelde kans voor Man City om te profiteren van het ongeluk van haar concurrenten.

 

Norwich staat nu op de zestiende plaats met 25 punten, slechts twee punten veilig van degradatie positie in de krappe posities onderaan op de ranglijst.

Chelsea – Newcastle United

Eden Hazard is de naam die we nu wederom met liefde noemen. Hij was in vorm en dat was te merken. Newcastle United moest het ontgelden en kreeg drie goals van de Belg om de oren. In de 27e, 34e en 63e minuut was het Hazard die op het scorebord werd gezet. Chelsea stapt daarmee over Manchester City en Arsenal heen en pakt voorlopig de leiding in de Premier League. Mourinho en kornuiten hebben 56 punten verzameld, ééntje meer dan Arsenal en twee meer dan Manchester City.

 

Hazard maakte zijn eerste officiële Premier League hat-trick nadat hij de penalty in de 63e minuut koel tussen de palen mikte.

 

Een Premier League weekend zoals we dat graag zien.