Spelersmarkt weer geopend voor een spraakmakend 2014

Op de eerste dag van het jaar werd de spelersmarkt weer geopend. Iedereen verzameld zich dan weer vol smart rond het nieuws dat de vele clubs en media naar buiten brengen. Speculatie, feiten, meningen en natuurlijk de transfersommen. In dit artikel zetten we een aantal transfer perikelen op een rij.

Matthias Ginter middelpunt van machtstrijd

Er ligt weer een nieuwe ruzie op de loer tussen de twee grote Duitse ploegen Bayern München en Borussia Dortmund. De beide toppers uit de Bundesliga zijn geïnteresseerd in Matthias Ginter (19) van SC Freiburg. Hij is jong, maar hij heeft al 52 wedstrijden en twee goals binnen de Bundesliga achter zijn naam staan. De vraag is nu welke van de twee ploegen het hoogste bod uitbrengt voor Ginter.

Paul Pogba, gaat hij naar Frankrijk?

trasnfer Paul PogbaPaul Pogba (20) is een Franse speler die al veelvoudige wedstrijden voor Juventus heeft gespeeld en ook belangrijk is voor de ploeg. PSG is geïnteresseerd in de Fransman en is ervan overtuigd dat Paul een Parisian is. PSG zal proberen Pogba naar Parijs te halen, maar de twintiger heeft nog een contract bij Juventus tot aan 2016.

Paris Saint Germain heeft zich de afgelopen periode (transferperiode) behoorlijk laten zien op de transfermarkt. De huidige club van Zlatan Ibrahimovic heeft met de nieuwe eigenaren een duidelijk doel voor ogen en dat is, als vanouds domineren in Europa.

Hoe staat het toch met Lionel Messi

Messi is een belangrijk onderdeel van het transfernieuws. Messi heeft nog een contract tot aan 2018 bij Barcelona, maar het lijkt erop dat de Vlo een flinke loonsverhoging kan verwachten. Barcelona wil zijn salaris van zestien miljoen euro per jaar naar 21 miljoen euro per jaar verhogen. Dat is hetzelfde bedrag dat Ronaldo bij De Koninklijke ontvangt. Of Messi daarmee besluit om bij Barcelona te blijven is nog niet duidelijk, maar kunnen we wel aannemen ons inziens.

Ronaldinho ook al naar Turkije?!

Ronaldinho heeft een tweejarig contract aangeboden gekregen bij Besiktas. De onderhandelingen zijn druk aan de gang en het lijkt erop dat de 33-jarige Brazilliaan vrijwel zeker een transfer zal maken. Daarvoor dient wel eerst een gat te worden gedicht van zo’n twee miljoen euro. Ronaldinho is transfervrij en vraagt om een salaris van zes miljoen euro dat terwijl Besiktas vier miljoen euro heeft geboden. Dat is een aardig groot verschil, maar de Turkse topper denkt er nog sterk over na.

Alfred Finnbogason weg uit Nederland?!

finnbogason heerenveenFinnbogason is het middelpunt van de aandacht van Cardiff City. Zij hopen de Noor vast te leggen en eerdaags al te presenteren aan het publiek en de nieuwe manager van Cardiff City. Finnbogason is met gemak de best scorende spits van SC Heerenveen en is dit seizoen dan ook alweer goed voor zeventien goals bij SC Heerenveen in de Eredivisie. Bij Cardiff City zien ze de Noor dan ook als dé keuze voor de spitspositie om de club uit Wales aanzienlijk te versterken.

De meeste transfers die op het programma staan zijn niet echt een verrassing, maar we zullen zien wat we de komende weken nog meer onder onze neus krijgen geschoven. Veel clubs willen versterkingen en spelers zelf willen zich natuurlijk in “the picture” spelen om een betere kans te hebben op selectie voor hun nationale team. Met het oog op de komende WK zullen er vast nog wel wat verrassende transfers bij zitten.