Sunderland geïnteresseerd in Van Dijk

Sunderland is een van de teams die graag Celtic de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk afhandig maakt. Sunderland blijft nog altijd geïnteresseerd in de verdediger, maar enige kans op een transfer zal moeten wachten tot de zomer.

Van Dijk werd in de vorige transferperiode al gelinkt aan Sunderland, maar toen konden de clubs er geen definitieve deal van maken. Toch heeft het Sunderland er niet van weerhouden Virgil van Dijk proberen te verkassen naar de Stadium of Light. Hij staat nog altijd op de verlanglijst van de Engelse club. Toch denkt Poyet dat het aanbrengen van een centrale verdediger een lastig verhaal wordt en dat de transfer van de bij Celtic ingewijde verdediger nog een half jaar moet wachten.

Poyet: “Januari is een lastig moment om de centrum verdediger te tekenen. Dan moeten er een heleboel dingen goed gaan, maar ik weet niet of dat gaat lukken.”

Zolang wachten op Van Dijk kan een risico zijn. De Celtic-verdediger staat in de belangstelling van een heleboel clubs en er komen steeds meer clubs bij. Tottenham Hotspur en Arsenal zijn twee van die clubs die interesse hebben in de Nederlandse verdediger. Het zou dus een verrassing zijn als niemand een bod uitbrengt aankomende transferperiode.

Celtic willen Van Dijk graag houden, maar Van Dijk wil graag naar de Premier League en de verleiding van een mogelijke transfer naar Arsenal zal mogelijk te groot zijn. De voormalig speler van FC Groningen is een cruciaal onderdeel van Deila’s plan geworden. Maar Deila zegt dat Van Dijk voor ongeveer 10 miljoen Britse Pond is over te nemen.

Is Van Dijk een goede aankoop voor Sunderland?