United heeft rijzende ster Marquinhos op het oog

Manchester United is in gesprek met PSG omtrent een mogelijke transfer van Marquinhos voor ongeveer 40 miljoen euro. Le 10 Sport, het Franse sportblad, is de brond achter deze geruchten. Marquinhos is een van de beste jonge verdedigers in Europa en zou de verdedigende linie van Louis van Gaal flink kunnen versterken.

Sanderson gelooft dat Marquinhos het verschil elders zou kunnen maken gezien hij achter David Luiz in de opstelling is geraakt. Laurent Blanc kiest vaak voor Luiz in de basis naast de niet-te-verschuiven Thiago Silva, waardoor Marquinhos minder aan spelen toe kwam. Marquinhos heeft nog maar 15 wedstrijden gespeeld voor PSG dit hele seizoen. Hij scoorde daarin een keer. Zijn gemiddelde staat op 1,7 tackles, 2,5 onderscheppingen en ruimt vier keer per wedstrijd op. Zijn pass nauwkeurigheid staat op 92,7%.

Van Gaal heeft verdedigers nodig die op de bal spelen. United’s huidige centrale verdedigers Phil Jones, Chris Smalling en Jonny Evans hebben niet de rust om met zelfvertrouwen de zaken in beweging te houden voor de club. Daley Blind heeft kwaliteit naar de distributie van United gebracht vanuit de achterhoede, maar er zijn wat vragen omtrent zijn geschiktheid als centrale verdediger. Blind is niet de meest mobiele speler en is misschien beter als links back, waar zijn geweldige oog voor de pass een aanval kan starten vanuit de achterhoede.

Marquinhos is lang, goed gebouwd en kan redelijk versnellen. Hij leest ook het spel slim en volgt de bal op een slimme wijze. Als Blanc PSG’s seizoen wil redden dan moet hij Marquinhos zoveel mogelijk bij het spel betrekken. Er is absoluut genoeg reden om de ex-Roma speler op te stellen, iets wat Van Gaal wellicht overweegt in Manchester.

United supporters zullen met enthousiasme kijken naar aanwinsten in de defensieve linies van LvG. Ondanks dat ze de vierde beste defensieve record in de Premier League hebben. Alleen Chelsea, Manchester City en Southampton hebbeb minder goals doorgelaten. Slordige fouten blijven voortdurend de club’s progressie tegenhouden.

Dit kwam naar voren tegen Saints, waar Smalling uit zijn positie werd getrokken waardoor Tadic eenvoudig kon passeren en een kans kreeg. Marquinhos moet zijn waarde bij PSG nog bewijzen, maar er is geen twijfel over het feit dat hij een speler is die zich de komende jaren kan scharen met de elite spelers in het voetbal.

Van Gaal is het type baas dat dit ziet, en inderdaad, een brug bouwt om hem naar de club te trekken.