Waarom Di Maria mogelijk vertrekt bij Real Madrid

Angel di Maria’s onzekere toekomst bij Madrid zal worden bepaald in de aankomende dagen nadat zijn zaakwaarnemer met Florentino Perez, de president van de club, heeft gesproken. Ze spraken over een mogelijk vertrek van de middenvelder.

Maar laten we even kijken naar wat zaken omtrent de potentiële transfer en de reden achter de transfer. Een reden die wellicht helemaal niet zo gek is. Aan de ene kant heb je een van de meest dominante clubs ter wereld dat de tiende Europese trofee staat te poetsen en een poging gaat wagen om zes titels binnen te halen aankomend seizoen. En aan de andere kant heb je deze 26-jarige geniale middenvelder die een cruciale rol speelde in het succes van de club afgelopen seizoen. Het lijkt een perfect team en er zijn maar weinig clubs in Spanje of zelfs de rest van Europa die zo enorm dominant aanwezig zijn als Real Madrid op vrijwel alle platforms. Ze hebben met Di Maria een unieke Argentijn te pakken die technisch erg sterk is en ook ongelooflijk snel. Toch lijkt het niet te boteren en lijkt een transfer niet uit te blijven.

Ruzie met Perez?

Perez is een extravagant, impulsief en vaak gefrustreerd mannetje. Hij jaagt een onhaalbaar doel na van perfect voetbal door de beste spelers binnen het voetbal te kopen. Hij kijkt niet naar de balans in een ploeg of hoe het team samenwerkt. Perez heeft nog meer aanvalskracht aangetrokken in de vorm van James Rodriguez en Toni Kroos. Dat gaat niet zonder gevolgen, sommige spelers zullen moeten vertrekken of moeten plaatsnemen op de bank door de komst van de nieuwe spelers. Afgelopen seizoen zette de komst van Bale de positie van Di Maria al op onzeker en met de komst van onder andere Toni Kroos en Rodriguez zal die onzekerheid alleen maar zijn toegenomen.

Toch valt er enigszins wat voor te zeggen. De speelstijl van Di Maria is snel en hard, maar dat hou je niet tot je 35e vol. Wellicht wordt er al gekeken naar spelers die langer meegaan en efficiënter spelen. Ondanks het vurige talent van de Argentijn lijkt dat niet binnen het plan van Real Madrid te passen.

Ook al is Di Maria nog maar een jaar of vier verwijderd van een mogelijk fysieke terugloop. Perez en kornuiten overwegen hem toch al te vervangen.

Di Maria heeft nog een contract tot aan 2018 en de prijs van Di Maria hangt ook daarmee samen. Des te langer het contract nog loopt, des te duurder een speler wordt. Real Madrid kan een enorme vraagprijs hangen aan de Argentijn en dat maakt de speler slechts interessant voor een paar clubs op de wereld. Natuurlijk is het absurd om je sleutelspeler, die je toch enorm nodig hebt gehad in de Champions League, zo te kakken te zetten. Maar vanuit een zakelijk perspectief is het wel een vrij logische keuze. De vraag is nu; wie neemt Di Maria over van De Koninklijke?