Wanneer wordt Team USA nu eens écht uitgedaagd op FIBA WK?

Op een gegeven moment moest de échte competitie voor Team USA beginnen. Maar terwijl het de knockout fase van de FIBA World Cup met 86-63 tegen Mexico begon, was het duidelijk dat Team USA nog steeds niet op hun best speelden. Het leek verre van een powerhouse, maar dat maakte niks uit. De Amerikanen hebben nog geen echte uitdaging gehad en die zullen ze waarschijnlijk pas vinden tijdens een finale met Spanje.

Na een wat langzame en moeizame start in de groepsfase kwam Curry helemaal los tegen Mexico. Hij scoorde 20 punten en 6 uit 9 driepunten. Cousins en Faried waren meesters onder het glas, maar er zat nog wel wat roest in het team. Rose speelde wellicht zijn slechtste wedstrijd van het toernooi door geen punten te scoren en zorgde voor slechts drie turnovers. En toch maakte het niets uit, want op geen enkel moment leek de V.S. kwetsbaar tegen Mexico.

Voor alle fouten en imperfecties dat het Amerikaanse team heeft laten zien tot dusver is het nog steeds het veelzijdige en snelle team dat zoveel indruk maakt. Wat de tegenstander ook in petto heeft voor de Amerikanen, op de een of andere manier weten ze zich altijd aan te passen. De Mexicanen vertragen het spel als geen enkel ander team waardoor de Amerikanen verder op eigen helft moeten verdedigen. En toch maakte het niks uit. De Amerikanen hielden de Mexicanen op 38,4 procent in schoten en wist het te overmeesteren in de aanval. De wedstrijd was halverwege de wedstrijd al gespeeld.

Met Frankrijk, Brazilië en Argentinië allemaal in het rijtje van Spanje haar tegenstanders ziet Team USA weinig weerstand tegemoet de rest van het toernooi. Tegen de Slovenen, waar ze mogelijk nog tegen moeten is alleen Dragic een gevaarlijke tegenstander. Echter kunnen Faried, Cousins én Davis eenvoudig de krachten evenaren van Dragic. Team USA won al eens van de Slovenen met 101-71 en als het Turkije moet verslaan in plaats van de Slovenen, ach, ook die hebben ze al eens verslagen met 98-77.