WK Shorttrack, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

We trappen deze week af voor de terugwedstrijden van de Champions League. De Europa League deelnemers spelen de heenwedstrijden van de 8e finales. Ook zitten er leuke dagen aan te komen voor de wielrenners met maar liefst twee grote rondes. En hou je niet van voetbal of wielrennen? Dan valt er ook nog te genieten van allerlei andere sportweddenschappen.

De Champions League returns

De opening van de Champions League knock-out fase twee weken terug was spectaculair. Twee grote ploegen gingen keihard onderuit en moeten deze week tot het uiterste gaan om nog door te bekeren. Arsenal had in 2015 al eens met 5-1 verloren van Bayern München in de Champions League maar het overkwam de Engelsen dus nog een keer. Dinsdagavond moet de ploeg van Arsène Wenger tot het uiterste om te overleven.

Woensdagavond kijkt Barcelona tegen een soortgelijke uitdaging aan. In een heerlijke pot voetbal verloren de Catalanen twee weken terug van PSG met maar liefst 4-0. Het zal lang geleden zijn geweest dat Barcelona zo klop kreeg, maar stiekem vraagt iedereen zich af of ze toch niet in staat zijn om in een kolkend Camp Nou toch terug te slaan.

De overige CL wedstrijden

Er is nog meer te zien de komende dagen. Ook Napoli – Real Madrid is een mooi duel met als uitgangspunt de 3-1 overwinning die de Madrilenen thuis behaalde. Het meest open duel is Borussia Dortmund – Benfica. Benfica won de heenwedstrijd thuis met 1-0, maar de Duitsers hadden toen het beste van het spel.

Europa League donderdagavond

Donderdag schakelen we natuurlijk in voor FC Kopenhagen – Ajax. Een duel dat volop kansen biedt voor de Amsterdammers en vanwege de Deense link natuurlijk extra bijzonder is voor onder andere Schöne en Dolberg. Als zij in Kopenhagen weten te scoren, maken ze het wel een heel bijzondere voetbalavond. Want FC Kopenhagen heeft al sinds 20 augustus geen tegendoelpunten gehad in thuiswedstrijden, zelfs niet in de Champions League.

Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

Komende week kunnen de wielerliefhebbers weer genieten van twee etappekoersen:

  • Parijs – Nice is al sinds het weekend onderweg en nadert de klimetappes nadat de eerste ritten door sprinters zijn gewonnen (Arnaud Démare en Sonny Colbrelli).
  • In Italië gaat voor de 52e keer de koers Tirreno-Adriatico van start. Die loopt van kust tot kust over het Italiaanse vasteland. Ook hier komen behoorlijk wat beklimmingen langs en we zijn dan ook benieuwd naar de verrichtingen van Bauke Mollema en Tom Dumoulin.

WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Vrijdag gaat in Ahoy de mondiale shortrack top van start voor het wereldkampioenschap bij zowel de vrouwen als mannen. Bij de mannen is het Nederlandse boegbeeld Sjinkie Knegt, bij de vrouwen kijken we onder andere naar de 19-jarige rising star Suzanne Schulting. Spectaculaire sport waarin Nederland nog niet zo lang geleden geen rol van betekenis speelde. Dat is nu gelukkig anders.

wk shorttrack ahoy

Rugby Six Nations nadert einde van het toernooi

We hebben er in het Zeslanden toernooi van de rugbyers inmiddels drie van de vijf wedstrijdrondes opzitten. Engeland en Ierland voeren de ranglijst aan en met Engeland – Schotland en Wales – Ierland hebben we een prachtig rugbyweekend voor de boeg. Ook Frankrijk en Italië spelen tegen elkaar, maar dat is een achterhoede duel.

Overige sportweddenschappen deze week

  • Het tennistoernooi van Indian Wells wordt in twee weken afgewerkt. Nederlandse deelnemers zijn Robin Haase en Kiki Bertens.
  • Na het WK Allround in Hamar afgelopen weekend sluiten de langebaan schaatsers hun seizoen af met de Worldcup Finale in Stavanger.
  • En uiteraard kun je komende donderdag ook weer genieten van top dartsport. In de Premier League wordt de zesde speelronde in Glasgow gehouden. Mét Michael van Gerwen zoals het er nu uitziet. De favoriet moest de vorige ronde en het UK Open aan zich voorbij laten gaan vanwege een rugblessure. Peter Wright profiteerde gelijk afgelopen weekend. De darter met hanekam schreef het UK Open op zijn naam.