Alle WK stadions en speelsteden op een rijtje

In welke stadions treden deelnemers van WK2014 op?

Het wereldkampioenschap in Brazilië staat op het programma en er wordt door de Brazilianen en de FIFA hard gewerkt om het land klaar te stomen voor het prestigieuze wereldkampioenschap voetbal. Er doen 32 landen mee, maar waar worden de wedstrijden gespeeld? In dit artikel kun je er alles over lezen.

Manaus

In Manaus is een volledig nieuw stadion gebouwd genaamd Arena Amazonia. Het stadion met een capaciteit van 42.000 man publiek zal dienen als het podium voor 4 wedstrijden uit de poule fase. Het stadion is nog niet af. Dat terwijl er nog helemaal geen plannen zijn voor een bestemming ná het WK.  Een van de mogelijkheden die wordt overwogen is het stadion te converteren in een gevangenis.

Salvador

In Salvador staat de Bahia-arena met een capaciteit van 52.000 fans. In het stadion van Salvador kan men genieten van 4 wedstrijden uit de poule fase, een wedstrijd uit de ronde ná de groepsfase en een kwartfinale.

Sao Paulo

Sao Paulo is de grootste stad van Brazilië en biedt onderdak aan de openingswedstrijd (12 juni 2014) van het WK. Deze zal worden gespeeld in het stadion, dat speciaal is gebouwd voor het WK, genaamd Arena Itaquera.

Curitiba

In Curitiba kunnen we de Arena da Baixada vinden. Op dit moment is het stadion nog niet helemaal WK-klaar gezien het stadion nog wordt gerenoveerd. Eenmaal klaar kan het stadion 41.000 gegadigden huizen en biedt het tevens onderdak aan 4 wedstrijden uit de poule fase.

Brasilia

Brasilia, sinds 1960 de hoofdstad, beschikt over het Estadio Nacional waar men vier groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en de troostfinale mag aanschouwen. Volledig gerenoveerd heeft het stadion een capaciteit van 68.000 fans.

Cuiaba

Cuiaba beschikt over het stadion genaamd Arena Pantanal. Eenmaal klaar heeft het stadion een capaciteit van zo’n 42.000 fans en er zullen 4 wedstrijden uit de poule fase worden afgewerkt.

Fortaleza

In Fortaleza kunnen we het stadion Estadio vinden dat in 1973 werd gebouwd. Het stadion wordt speciaal voor dit WK verbouwd en zal na de renovatie onderdak moeten bieden aan 60.000 fans. Er zullen 4 wedstrijden uit de poule fase, een wedstrijd uit de ronde ná de groepsfase en een kwartfinale worden afgewerkt.

Natal

In Natal, ook wel bekend om haar toeristisch belang voor Brazilië, genieten we van een paar witte stranden en een heerlijk klimaat. De maximaal 42.000 fans van Estadio das Dunas kunnen er genieten van 4 wedstrijden uit de poule fase.

Recife

In Recife staat wederom een stadion dat voor dit WK is gebouwd. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 44.000 fans en deze vrolijke gegadigden mogen er 4 wedstrijden uit de poule fase en een 1/8 finale aanschouwen.

Belo Horizonte

Belo Horizonte ligt op een kleine 800 meter hoog en huist Pampulha, de belangrijkste wijk van Belo Horizonte. In deze wijk staat namelijk het stadion genaamd Estadio Mineirao. In het stadion onder andere Atletico Mineiro worden 4 wedstrijden uit de poule fase, een wedstrijd uit de ronde ná de groepsfase en een halve finale afgewerkt. Capaciteit? Iets meer dan 65.000 mensen.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro kennen we allemaal dankzij beroemde clubs als Botafogo en Flamengo. De stad is niet anders te omschrijven dan een échte voetbalstad. Er wordt om 01:00 uur in de nacht nog onder kunstlicht een potje gevoetbald. De stad huist het Maracana stadion waar zo’n 76.000 mensen kunnen genieten van 4 wedstrijden uit de poule fase, een 1/8 finale, een kwartfinale en de belangrijkste finale van het voetbal op wereldniveau.

Porto Alegre

Eigenlijk kunnen we iedere grote stad in Brazilië omschrijven als een échte voetbalstad. Zo ook Porto Alegre waar men in het speciaal gerenoveerde stadion Estadio Beira-Rio mag gaan genieten van 4 wedstrijden uit de poule fase en een 1/8 finale.